Online Kuchárka - zdravé a chutné recepty
Kuchárka zdravých a chutných receptov
"Láska prechádza cez žalúdok"
Obľúbené recepty+ Pridaj recept +
  Kuchárka   Recepty   Diskusia   Výpočty Ankety Výroky Potraviny Aktuality (35) Knihy
 

Segedínsky guláš

Náklady na prípravu:
Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné
Náročnosť prípravy:
Náročnosť prípravy priemerná Náročnosť prípravy priemerná Náročnosť prípravy priemerná
Rýchlosť prípravy:
Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná
Hodnotenie:
dobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý bodnedobrý bod
Celoročná sezóna Guláše Domáca kuchyňa Varenie

Ingrediencie

200 g bravčového bôčika, 200 g bravčového mäsa z pliecka, 2 cibule, 40 g masti, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, 400 g kyslej kapusty, 20 g hladkej múky, pol lyžičky potlčenej rasce, 2, 5 dl smotany.

Postup prípravy

Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, prikryjeme a udusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme, pridáme k mäsu, ochutíme potlčenou rascou a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu. Podávame s parenou knedlou. Dobrú Chuť !!!

Rady a pomôcky od gazdinej

  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
Kuchár Autor receptu: Mery | Dátum pridania 18. novembra 2007 | Recept vytlačiť Tlač | Pridať recept medzi obľúbené Vlož medzi obľúbené
« Predchádzajúci recept «
Benzin
» Nasledujúci recept »
Medovníky pravé
Knihy, kuchárky, receptáre
SalátySalátySalátyGrilování a saláty na létoSaláty a pomazánkyOvocné saláty a dezerty
Komentáre a hodnotenie receptu
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

Papriku dávať až ked sa dusí maso, teda hned ako ho orestujeme a posolíme.

Paprika nezhorkne a hlavne pre tých čo maju slabšie črevá a vredy - tým že sa paprika nepraží ale dusí tak nebudú žalúdočné kyseliny - pálenie žáhy.to isté platí aj o čiernom korení.

najlepší liek na kyselinu - omeprazol

Kuchár Pridal robo | Dátum pridania 28. februára 2012 23:45:19
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

je to super 10 bodov

Kuchár Pridal jano | Dátum pridania 27. novembra 2011 07:57:25
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

namiesto bravcoviny davam morcacie stehno a cibulu spenim na olivovom oleji zaprazku nerobim iba rozhabarkujem muku v mlieku, ale smotany 33% SABI na slahanie 400 ml dobru chut

Kuchár Pridal milos | Dátum pridania 6. marca 2010 13:14:50
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

no idem na to...

Kuchár Pridal giorgio | Dátum pridania 14. februára 2010 09:59:21
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

Bocik treba dat, lebo s pleckom, najma ak je chude, nestoji gulas za nic. Podobne ani so stehnom.

Kuchár Pridal Abia | Dátum pridania 21. novembra 2009 12:18:19
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš - 7 bodov

namiesto toho bôčiku môžeš použiť hlivu ustricovú - pre petulkaSS

Kuchár Pridal skazenakrv | Dátum pridania 26. septembra 2009 18:40:32
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

Maso nepatri medzi ingrediencie.

Ingrediencie = prisady.

Kuchár Pridal Ignac | Dátum pridania 28. augusta 2009 09:41:53
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš - 10 bodov

TOTO JE DOBRY GULAS CHVALIM VAS

Kuchár Pridal rene | Dátum pridania 29. mája 2009 12:37:24
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

pridajte škoricu a zázvor a uvidíte ako sa bude manžel ráno chovať.AFRODIZIAKUM prírodné

Kuchár Pridal libuso | Dátum pridania 10. decembra 2008 15:12:34
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš - 9 bodov

fantasticne... odporucam kvalitnu sladku smotanku, kapusticku trosku pokrajat ak je struhana na hrubo a kto ma rad radsej kuracinku, da sa nou v pohode nahradit brauco a je to aj lahsejsie na pripravu, ale tiez na zaludok, kedze sa vacsinou pridava dupla... mnaaaam... :))

Kuchár Pridal kristalikova | Dátum pridania 23. júna 2008 20:45:46
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš - 10 bodov

no jeto suppper :))

Kuchár Pridal mirec | Dátum pridania 18. marca 2008 10:04:07
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

bolo to super ale lebsie je ked na konci sa prida jeden alebo dva paradajkove pretlaky

Kuchár Pridal skiro | Dátum pridania 28. februára 2008 18:27:31
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš - 9 bodov

veľmi dobrý aj na tretí deň

Kuchár Pridal bobika | Dátum pridania 22. februára 2008 16:48:06
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

s priadním červenej papriky opatrne. Po pridaní červ. papriky - ihneď zaliať vodou- naozaj zhorkne chuť celého jedla, ak sa praží červená mletá paprika!!!

Kuchár Pridal giga | Dátum pridania 21. februára 2008 17:34:23
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš - 9 bodov

može sa pridať kusok feferonky je potom pikantnejší ale i vtomto prevedení je výborný

Kuchár Pridal dedotony | Dátum pridania 16. februára 2008 17:01:56
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

musi tam byt aj ten bravcovy bocik??? :-o

Kuchár Pridal petulkaSS | Dátum pridania 12. februára 2008 10:52:41
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš

opatrne so sladkou paprikou,davajte najprv maso a potom papriku.Ak date prvu papriku,moze sa stat,ze vam zhorkne a prakticky pokazi chut celeho gulasu

Kuchár Pridal palo | Dátum pridania 6. januára 2008 03:50:19
Kometnár k receptu: Segedínsky guláš - 9 bodov

Veľmi dobrý. Odporúčam.

Kuchár Pridal Daniela | Dátum pridania 18. novembra 2007 08:59:48
Pridaj komentár k receptu
*
*

Nepoužívajte HTML kód. Môžte použiť špeciálne značky vpravo.
*
 
Špeciálne značky:
  • [b]text[/b]
  • [i]text[/i]
  • [u]text[/u]
  • [red]text[/red]
  • [green]text[/green]
  • [blue]text[/blue]
  • [yellow]text[/yellow]
  • :)
  • :))
  • ;)
  • :[
  • :/
  • :-o
  • :(

Podobné recepty
Zbojnícky guláš
Ingrediencie: 100 g údenej slaniny, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 500 g ľubovoľného mäsa, mletú červenú papriku, feferónku, 4 očistené zemiaky, 3 huby (čerstvé/sušené), 1 hlávku kapusty, rascu, soľ

Fazuľový guláš
Ingrediencie: 400 g suchej fazule, 1 cibuľa, olej, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, 100 g domácej klobásky

Diétne recepty
Bezlepková diéta Bezlepková diéta
Pre ľudí s celiakiou ponúkame bezlepkové recepty.
Bezmliečna diéta Bezmliečna diéta
Pre ľudí s alergiou na mlieko ponúkame bezmliečne recepty.
Bezvaječná diéta Bezvaječná diéta
Pre ľudí s alergiou na vajcia ponúkame bezvaječné recepty.
Bezsójová diéta Bezsójová diéta
Pre ľudí s alergiou na sóju ponúkame bezsójové recepty.
Bezorechová diéta Bezorechová diéta
Pre ľudí s alergiou na orechy ponúkame bezorechové recepty.
Kalendár potravín
Sezónny kalendár
Sezónny kalendár
Ovocie a zelenina pre konkrétny kalendárny mesiac.
Vitamíny v potravinách
Vitamíny v potravinách
Naučte sa, ktoré ovocie a ktorá zelenina obsahujú aké vitamíny a stopové prvky.
Zdravie v potravinách
Zdravie v potravinách
Naučte sa, ktoré ovocie a ktorá zelenina pomáhajú zdraviu človeka a akým spôsobom.
Orgánové hodiny Orgánové hodiny
V piebehu dňa sú telesné orgány najviac činné v rôznej dobe. Ak ste zvedavý, ktoré orgány kedy pracujú, pozrite si orgánové hodiny.
Výpočty
Výpočet obsahu alkoholu v krvi
Výpočet obsahu alkoholu v krvi

Koľko alkoholu dokáže Tvoje telo vstrebať?
  Body Mass Index
Body Mass Index

Ako si na tom s váhou? Potrebuje Tvoje telo schudnúť?
Výpočet energetickej potreby
Výpočet energetickej potreby

Spočítaj si svoju optimálnu dennú energetickú potrebu tukov a sacharidov.
  Výpočet spotreby energie
Výpočet spotreby energie

Spočítaj spotrebu energie (energetický výdaj) pri rôznych aktivitách.
Výpočet doby potrebnej na spotrebovanie x kalórií
Výpočet doby potrebnej na spotrebovanie x kalórií

Spočítaj, koľko času je potrebné na zníženie kalórií v tele pri rôznych aktivitách.