Online Kuchárka - zdravé a chutné recepty
"Láska prechádza cez žalúdok"
+ Pridaj recept +
 

Jahadové srdce

Náklady na prípravu:
Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné
Náročnosť prípravy:
Náročnosť prípravy priemerná Náročnosť prípravy priemerná Náročnosť prípravy priemerná
Rýchlosť prípravy:
Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná
Hodnotenie:
Nik ešte nehodnotil!
Celoročná sezóna
Torty
Domáca kuchyňa
Pečenie

Ingrediencie

CESTO: 3 vajcia, 75 g práškového cukru, 75 g hladkej múky, 1 lyžica kakaa, 4é g rozpusteného masla
PLNKA A OZDOBY: 150 ml šľahačkovej smotany, 225 g čerstvých jahôd, 4 lyžice jahodového džemu, niekoľko lístkov mäty na ozdobu

Postup prípravy

PRÍPRAVA KROK ZA KROKOM:

1: Vyhrejte rúrú na 180°C. Vymastite okrúhlu alebo formu b tvare srdca. Na dno formy položte pečiaci papier.

2: Do žiaruvzdornej misky rozklepnite vajce a prisypte cukor. Misu vložte do kastróla s vriacou vodou. Zmes šľahajte nad parou 10 minút alebo tak dlho, dokiaľ metličky po vybratí nezanechávajú zmesi stopu v tvare stužky. Potom misu vyberte a do ušľahanej zmesijemne vmiešajte múku, kakao a rozpustené maslo. Zmes nalejte do formy. 3: Tortu pečte 20 minút alebo tak dlho, dokiaľ nebude ihlica (drevená špilka), ktorú pichnete do prostriedka torty, po vytiahnutí úplne čistá. Nechajte tortu vychladnúť a potom ju vyklopte na drôtenú podložku a nechajte dokonale vychladnúť. Ak ste použili okrúhlu formu, vykrojte z upečeného korpusu tvar srdca.

4: V čistej mise ušľahajte tuhú šľahačku. Odstopkujte jahody a nakrájajte ich na plátky. Korpus rozkrojte na dva podĺžne diely. Spdný plát pokrite džemom a polovičným množstvom šľahačky, na šľahačku poukladajte polovicu plátkov jahôd. Zakryte druhým plátom a celú tortu preneste na tanier.

5: Vrch potrite zvyškom šľahačky, ozdobte plátkami jahôd, aby sa prekrývali. Na tortu naaranžujte lístky mäty a podávajte.

DOBRÚ CHUŤ!!!

Rady a pomôcky od gazdinej

  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
Kuchár Autor receptu: Alexandra Cirbusová | Dátum pridania 15. januára 2009 | Recept vytlačiť Tlač | Pridať recept medzi obľúbené Vlož medzi obľúbené
« Predchádzajúci recept «
pizza-omeleta
» Nasledujúci recept »
Sedliacke Fondue
Komentáre a hodnotenie receptu

K tomuto receptu zatiaľ nie sú pridelené žiadne komentáre.

Pridaj komentár k receptu


*

*

*


Podobné recepty
Bezlepkovy tortovy korpus (forma 24cm)
Ingrediencie: 3 vajcia , 4 pol. lyžice kryštálového cukru , 2 vanilkové pudingy (cca 40g) , 1/2 bal. kypriaci prášok , 1 pol. lyžica vody , 1 pol. lyžica oleja

Gaštanová torta
Ingrediencie: 6-vajec, 240g-práškového cukru, 240g-hrubej múky, 150g-gaštanov
PLNKA:1/4 kg masla 180g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 1/2 dl mlieka, 10g hladkej múky, 150g gaštanov
POLEVA:2 lyžice kavového vývaru 80g kryštálového cukru, 20g kakaa, 80g masla.

Brokolicová torta
Ingrediencie: 250 g múky, 1 žĺtok, asi 5 lyžíc vody, soľ, 125 g rozpusteného masla, 1 brokolicu, 2 vajcia, 2 dl mlieka, 1 dl sladkej smotany, mleté biele korenie, postrúhaný muškátový oriešok

Torta z karfiolu a brokolice
Ingrediencie: 250 g múky, 1 vajce, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, 125 g rozpusteného masla, 5 lyžíc strúhanky, 50 g rozpusteného masla, soľ, mleté biele korenie, strúhaný muškátový oriešok, 300 g karfiolových ružičiek, 200 g ružičiek brokolice, 2 vajcia, 50 g múky, 2 dl mlieka, 1 dl smotany

Sacherova torta
Ingrediencie: korpus: 115g cokolady na varenie (kvalitna) , 125g masla , 6 vajicok - oddelene , 125g pras. cukru , 250g hladkej muky , 50g pras. cukru
poleva: 250g pras. cukru , stvrt - polovica salky vody , 185g nasekanej cokolady
plus: formu na pecenie - 22 cm , cca 200 g marhulovy dzem

Pečená Aljaška – zmrzlinová torta
Ingrediencie: tortový korpus, pohár zaváraného ovocia, 1-2 balenia zmrzliny, 5 bielkov, 150-300 gramov práškového cukru

Diétne recepty
Bezlepková diéta Bezlepková diéta
Pre ľudí s celiakiou ponúkame bezlepkové recepty.
Bezmliečna diéta Bezmliečna diéta
Pre ľudí s alergiou na mlieko ponúkame bezmliečne recepty.
Bezvaječná diéta Bezvaječná diéta
Pre ľudí s alergiou na vajcia ponúkame bezvaječné recepty.
Bezsójová diéta Bezsójová diéta
Pre ľudí s alergiou na sóju ponúkame bezsójové recepty.
Bezorechová diéta Bezorechová diéta
Pre ľudí s alergiou na orechy ponúkame bezorechové recepty.
Kalendár potravín
Sezónny kalendár
Sezónny kalendár
Ovocie a zelenina pre konkrétny kalendárny mesiac.
Vitamíny v potravinách
Vitamíny v potravinách
Naučte sa, ktoré ovocie a ktorá zelenina obsahujú aké vitamíny a stopové prvky.
Zdravie v potravinách
Zdravie v potravinách
Naučte sa, ktoré ovocie a ktorá zelenina pomáhajú zdraviu človeka a akým spôsobom.
Orgánové hodiny Orgánové hodiny
V piebehu dňa sú telesné orgány najviac činné v rôznej dobe. Ak ste zvedavý, ktoré orgány kedy pracujú, pozrite si orgánové hodiny.
Výpočty
Výpočet obsahu alkoholu v krvi
Výpočet obsahu alkoholu v krvi

Koľko alkoholu dokáže Tvoje telo vstrebať?
  Body Mass Index
Body Mass Index

Ako si na tom s váhou? Potrebuje Tvoje telo schudnúť?
Výpočet energetickej potreby
Výpočet energetickej potreby

Spočítaj si svoju optimálnu dennú energetickú potrebu tukov a sacharidov.
  Výpočet spotreby energie
Výpočet spotreby energie

Spočítaj spotrebu energie (energetický výdaj) pri rôznych aktivitách.
Výpočet doby potrebnej na spotrebovanie x kalórií
Výpočet doby potrebnej na spotrebovanie x kalórií

Spočítaj, koľko času je potrebné na zníženie kalórií v tele pri rôznych aktivitách.