Online Kuchárka - zdravé a chutné recepty
"Láska prechádza cez žalúdok"
+ Pridaj recept +
  Recepty   Obľúbené recepty   Diskusia   Výpočty Výroky Potraviny Aktuality (38)
 

Linecké kolieska

Náklady na prípravu:
Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné
Náročnosť prípravy:
Náročnosť prípravy priemerná Náročnosť prípravy priemerná Náročnosť prípravy priemerná
Rýchlosť prípravy:
Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná
Hodnotenie:
dobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý bodnedobrý bodnedobrý bodnedobrý bodnedobrý bodnedobrý bod
Celoročná sezóna
Ostatné múčniky
Domáca kuchyňa
Pečenie

Ingrediencie

240 g hladkej múky, štipka soli, 150 g rastlinného tuku (Hera, Palmarin), 1/2 balíčka vanilkového cukru, 80 g práškového cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra, práškový cukor na obaľovanie, lekvár

Postup prípravy

Do preosiatej múky dáme práškový a vanilkový cukor, štipku soli a premiešame. Potom pridávame pokrájaný, zmäknutý tuk, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme vláčne cesto. Na hodinu ho uložíme do chladu.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 - 3 mm a povykrajujeme kolieska. Do polovice z nich vykrojíme do stredu malý otvor. Uložíme ich na vymastený plech a upečieme. Upečené kolieska bez otvorov natrieme lekvárom, na ne položíme a zľahka pritlačíme kolieska s otvorom a celé ich obalíme v práškovom cukre.

Rady a pomôcky od gazdinej

  • Aby sa medzi potravinami nenasťahovali mravce, vložte medzi ne pokrájaný citrón.
Kuchár Autor receptu: Recepty 2.1 - www.smware.sk | Dátum pridania 1. marca 2006 | Recept vytlačiť Tlač | Pridať recept medzi obľúbené Vlož medzi obľúbené
« Predchádzajúci recept «
Linecké čajové pečivo
» Nasledujúci recept »
Linecké pečivo so sušeným ovocím