Online Kuchárka - zdravé a chutné recepty
"Láska prechádza cez žalúdok"
+ Pridaj recept +
  Recepty   Obľúbené recepty   Diskusia   Výpočty Výroky Potraviny Aktuality (40)
 

Punčové rezy

Náklady na prípravu:
Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné
Náročnosť prípravy:
Náročnosť prípravy zložitá Náročnosť prípravy zložitá Náročnosť prípravy zložitá
Rýchlosť prípravy:
Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná
Hodnotenie:
dobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý bodnedobrý bodnedobrý bodnedobrý bodnedobrý bod
Celoročná sezóna
Vianočné koláče
Domáca kuchyňa
Pečenie

Ingrediencie

15 vajec, 450 g kryštálový cukor, 450 g polohrubá múka, 1.5 prášok do pečiva, 1.5 dl voda, ríbezľový lekvár, sirup
Ružová poleva: 250 g práškový cukor, 3 - 4 lyžice vriacej vody, potravinárska červená farba, citrónová šťava z 1.5 citróna

Postup prípravy

Žĺtky vymiešame na penu s 350 g cukru. Postupne pridávame vodu a opäť miešame. Nakoniec postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaným snehom z bielkov a 100 g cukru. Všetko zľahka premiešame a rozdelíme na 3 diely. Tri plechy potrieme vymasteným papierom, na ktorý nalejeme cesto. Do posledného cesta primiešame trochu kakaa. Postupne pečieme vo vopred vyhriatej rúre a po vychladnutí plníme. Prvé svetlé cesto potrieme ríbezľovým lekvárom, prikryjeme druhým svetlým cestom, ktoré dobre pokropíme sirupom, sirup zmiešame s rumom v pomere 2:1. Povrch druhého cesta ešte potrieme lekvárom a prikryjeme posledným, tmavým cestom. Po povrchu opäť pokropáíme sirupom, potrieme lekvárom, prikryjeme mastným papierom a dobre zaťažíme do druhého dňa. Nakoniec potrieme ružovou polevou. Po stuhnutí pokrájame na rezy.

Ružová poleva:

Cukor dobre vymiešame s vriacou vodou, potravinárskou červenou farbou a citrónovou šťavou.

Rady a pomôcky od gazdinej

  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.

Zdravá výživa

Bezmliečna diétaBezmliečny recept neobsahuje laktózu (mliečny cukor). Je vhodný pre ľudí, ktorí netolerujú mlieko a mliečne výrobky. Pozri aj ostatné bezmliečne recepty!
Kuchár Autor receptu: Kuchta | Dátum pridania 23. apríla 2006 | Recept vytlačiť Tlač | Pridať recept medzi obľúbené Vlož medzi obľúbené
« Predchádzajúci recept «
Orieškové rezy
» Nasledujúci recept »
Ružová poleva