Online Kuchárka - zdravé a chutné recepty
"Láska prechádza cez žalúdok"
+ Pridaj recept +
  Recepty   Obľúbené recepty   Diskusia   Výpočty Výroky Potraviny Aktuality (40)
 

Krupicová kaša

Náklady na prípravu:
Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné Náklady na prípravu priemerné
Náročnosť prípravy:
Náročnosť prípravy jendoduchá Náročnosť prípravy jendoduchá Náročnosť prípravy jendoduchá
Rýchlosť prípravy:
Rýchlosť prípravy rýchla Rýchlosť prípravy rýchla Rýchlosť prípravy rýchla
Hodnotenie:
dobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý bodnedobrý bodnedobrý bod
Celoročná sezóna
Nepečené
Domáca kuchyňa
Varenie
Krupicová kaša

Ingrediencie

4 dl mlieko, 1 škoricový cukor, 5 polievkových lyžíc detskej krupice, maslo, pomletá škorica, kakao

Postup prípravy

Do teplého mlieka postupne primiešame krupicu a škoricový cukor a za stáleho miešania varíme, až kým kaša nezhustne. Za tepla vrch posypeme mletou škoricou alebo kakaom. Na vrch môžme pridať aj maslo.

Takto uvarená krupičná kaša je pre jednu osobu.

Rady a pomôcky od gazdinej

  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
Kuchár Autor receptu: Niki | Dátum pridania 14. mája 2006 | Recept vytlačiť Tlač | Pridať recept medzi obľúbené Vlož medzi obľúbené
« Predchádzajúci recept «
Kuracie diely s broskyňami Dalila
» Nasledujúci recept »
Bezlepková krupicová kaša