Online Kuchárka - zdravé a chutné recepty
"Láska prechádza cez žalúdok"
+ Pridaj recept +
  Recepty   Obľúbené recepty   Diskusia   Výpočty Výroky Potraviny Aktuality (40)
 

Parená knedľa

Náklady na prípravu:
Náklady na prípravu nízke Náklady na prípravu nízke Náklady na prípravu nízke
Náročnosť prípravy:
Náročnosť prípravy jendoduchá Náročnosť prípravy jendoduchá Náročnosť prípravy jendoduchá
Rýchlosť prípravy:
Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná Rýchlosť prípravy priemerná
Hodnotenie:
dobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý boddobrý bodnedobrý bodnedobrý bod
Celoročná sezóna
Knedle
Domáca kuchyňa
Varenie

Ingrediencie

500 g krupicovej múky, 1/2 kocky droždia, 3 dl mlieka, alebo vody, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru

Postup prípravy

Do múky pridáme droždie rozdrobené vo vlažnom mlieku so soľou a cukrom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 až 4 časti. Vytvarujeme do valčekov a necháme trochu oddýchnuť. Varíme ich v pare 20 minút, alebo v osolenej vode 16 minút.

Rady a pomôcky od gazdinej

  • Mlieko neskysne a ostane sladké aj niekoľko dní ak doň vložíte list z chrenu.
Kuchár Autor receptu: Recepty 2.1 - www.smware.sk | Dátum pridania 1. januára 2006 | Recept vytlačiť Tlač | Pridať recept medzi obľúbené Vlož medzi obľúbené
« Predchádzajúci recept «
Parené slivkové knedle
» Nasledujúci recept »
Parížsky šalát